Pertandingan Video Pendek 2018

Kerjasama antara Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga Kementerian Kesihatan Malaysia dan Majlis Kebangsaan Bagi Orang Kurang Upaya mengajak orang ramai untuk menyertai  

PERTANDINGAN VIDEO PENDEK mengenai Amalan Cara Hidup Sihat Dalam Kalangan Orang Kurang Upaya (OKU) di peringkat Kebangsaan 2018. Tema video adalah JOM AMALKAN CARA HIDUP SIHAT!

Mesej video berdasarkan 5 skop amalan cara hidup sihat.

  1. Aktiviti Fizikal
  2. Makan secara sihat
  3. Tidak merokok
  4. Bijak menangani stress
  5. Sihat tanpa alcohol

Sila hantarkan penyertaan lengkap ke emel Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. sebelum atau pada 1 September 2018.

 

Program Perumahan Rakyat (PPR) Simpang Perdana terletak di Batu 2 1/2 Simpang, berhampiran dengan Bandar Taiping, Perak dan telah siap diduduki pada 30 Disember 2013.

Terdapat sebanyak 915 buah unit rumah di PPR Simpang Perdana di mana setiap satunya berkeluasan 700 kaki persegi. Dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 2 bilik mandi, dapur, ruang tamu dan ruangan jemuran.

Kemudahan asas yang disediakan di kawasan tersebut ialah tadika, perpustakaan, dewan serbaguna, kedai makan, gelanggang bola tampar, taman permainan kanak-kanak dan tempat letak kereta.

Pusat Internet PPR Simpang Perdana telah di bina di bahagian bawah bangunan bersebelahan dengan gelanggang badminton. Pembinaan Pusat Internet ini adalah di bawah pengurusan pihak SUK Negeri Perak.

Terdapat sebuah deretan kedai di bahagian hadapan kawasan perumahan PPR Simpang Perdana Taiping.