Produk Penjara Taiping

PenjaraTaiping

Penjara Taiping menghasilkan pelbagai produk hasil tangan penghuni dan menjualnya kepada penduduk tempatan.Antara produk yang dihasilkan ialah produk fabrik, produk kayu, produk besi, produk seramik, produk rotan, produk makanan, produk kraftangan dan produk ukiran yang bukan sahaja boleh dijadikan sebagai cenderahati, malahan juga sebagai aksesori, perkakasan dan perhiasan. 

ironboard  tabung  tudungsaji  rak  

 

Aisyah Kraf

Produk ini adalah hasil kraftangan kreatif dari seorang penduduk tempatan.Beliau menggunakan kemahiran beliau dalam jahitan dan rekaan bagi menghasilkan produk ini. Produk yang dihasilkan dijadikan sebagai hadiah harijadi, hadiah perkahwinan dan hiasan di pelamin.

produk2  princess

 

 

Taiping Photobooth Prop

Produk tempatan yang ingin diketengahkan adalah Taiping Photobooth Prop. Produk ini merupakan prop yang dihasilkan sendiri oleh penduduk tempatan iaitu Cik Husna dan sering mendapat tempahan untuk majlis perkahwinan, pertunangan, hari jadi dan majlis-majlis lain.

Antara Prop yang dihasilkan  

 prop1   prop4  prop2 

photobooth  props

Selain itu Puan Husna juga menghasilkan Guestbook untuk majlis perkahwinan dan pertunangan mengikut permintaan dan tempahan dari pelanggan.

 

Antara guestbook yang dihasilkan  

guestbook